Hotell Kung Gösta

Onsdagens Meny: Kåldolmar men potatis och rårörda lingon eller kyckling i mangosås med ris
Torsdagens Meny: Kassler med annanas och ris eller pannkaka med sylt och grädde eller schnitzel.

Igår kom det mycket varor så då blev det mycket bärande, sen hade jag hand om kyckling rätten. Och idag hade jag hand om kassler rätten. Sen tog jag fram lite desserter och bakade äppelpaj för idag började de komma mycket folk så de skulle ha en dessertbuffe. 

Hotell Kung Gösta

Fredagens Meny: Fläskfile med rotfrukter eller stekt spätta
Måndagens Meny: Vildskavsgryta med ris eller panerad fisk med dillmajonäs och potatis
Tisdagens Meny: Festgratäng eller fläskfile med potatis och gräddsås

Förlåt, har varit dålig på att uppdatera från praktiken. Idag har jag iaf stekt köttfärs och skivat potatisen till festgratängen som bestod av köttfärs med krossadetomater, skinka, champinjoner, purjolök, potatis, grädde och ost, riktigt god faktiskt! Sen skar jag upp fläskfile och så såg man till att det fanns mat ute på buffen hela tiden, men det blev ganska lugnt så vi började städa en massa inför vasaloppet, sen igår fick jag tiderna som jag ska jobba under vasaloppet, och så fick jag veta att jag ska ta ansvar över förrätterna och desserterna då.

Tredje och fjärde dagen på Hotell Kung Gösta

I onsdags var det köttfärslimpa och lax på menyn så då fick jag skära till laxen, skära upp köttfärslimpan, skära kötten som skulle vara i köttgrytan idag (torsdag) och kolla så det fanns allt ute på buffen under lunchen. 
Idag (torsdag) var det pannkaka och köttgryta med rotfrukter på menyn så idag stod jag mestadels och stekte pannkakor på stekbordet. De brukar vara flest gäster på torsdagarna sa de, så de var bara att stå och steka så de skulle räcka till.
Idag fick jag även veta att jag kommer få jobba där under Vasaloppet så de ska bli kul! 

Andra dagen på Hotell Kung Gösta

Idag var det stekt strömming med mos och "makaronilåda" på menyn, så jag fick börja med att fylla strömmingen med dill och kaviar och panera den. Sedan stod jag och stekte den och lite andra saker som skulle stekas. Sen hjälpte jag till att skära lite kött och kolla till så det fanns mat ute på buffen hela tiden. 
Samma som igår gjort något hela tiden och det känns bra, även fått frågan om jag hade kunnat tänka mig jobba där om de är så att de hade behövt någon gång, och det är klart man säger ja till de! 

Första dagen på Hotell Kung Gösta

Idag jobbade jag mellan 9.00-15.00 men resten av tiden kommer jag jobba mellan 8.00-15.00.
För att vara första dagen kändes det riktigt bra, jag kom snabbt in i arbetet och kände mig välkommen. Idag hade dem raggmunk med fläsk och rårörda lingon och korvstroganoff med ris på menyn, så jag fick börja med att skära korv och steka den, sedan började jag förbereda lite grönsaker till morgondagen salladsbord sen stog jag och stekte raggmunkar ett bra tag, sen när klockan blev två tog vi in all mat och tog han om den sen städade vi köket och jag slutade. Så det var en bra dag för jag gjorde något hela tiden och behövde inte stå i disken någonting.

Fjärde och femte dagen

Glömde helt bort att skriva igår för jag jobbade kväll sen när jag kom hem gick jag nästan och la mig direkt. Så igår jobbade jag mellan 11.30 och 20.00. Var riktigt mysigt att vara med om en kväll, mycket tända ljus och en brasa tänd, plus mycket trevligt folk! 
Idag jobbade jag mellan 9.30 till 16.00, men var ganska lugnt faktiskt, jag trodde de skulle vara mycket folk en fredag men det är nog så olika, men de får nog däremot mycket att göra ikväll. Så jag och Åsa som varit där de flesta dagarna satte oss och pratade lite om veckan och fyllde i alla papper, riktigt trevligt! Jag sa att det varit en riktigt bra vecka, och bra att lära sig att vara i serveringen mer och mer för då vänjer man av sin blyghet, och att det enda negativa var att det varit olika personal nästan varje dag på grund utav att jätte många varit sjuka. 



Tredje dagen på praktiken.

Känner att jag inte har så mycket att skriva om idag, för jag har gjort  i stort sätt samma saker som igår, det ända annorlunda var att jag fixade lunch kassan när lunchen var slut. 

Andra dagen på praktiken

Idag kändes det mycket bättre än igår som tur är! Idag fick jag först dammsuga, sen under lunchen gjorde jag allt möjligt, serverade mat, tog beställningar, dukade upp, plockade undan, putsade bestick och höll koll på grönsakbuffen. Sen började jag med att torka hyllorna bakom baren som tog lite tid (kan lägga upp bild sen så förstår ni nog varför) och så fick jag skriva två tavlor där det står dagens meny på, för de tyckte jag hade mycket bättre handstil än dem. 
Lite tråkigt att det blev bara servering men samtidigt är det en bra träning eftersom jag snart ska jobba på strand kök och bar och just servera! Men hoppas jag får vara i köket på hotell kung gösta.

Först dagen på bistraud

Då var man hemma efter första dagen på praktiken. Jag jobbade mellan 9.30 till 16.00 idag och kommer göra de tills på onsdag sen torsdag och fredag blir det förmodligen kväll. 
Jag viste ju inte innan om jag skulle få vara i kök eller servering, men det blev servering. Så idag fick jag lära mig numrenna på borden, putsa bestick, duka upp, servera kaffe och kolla hur allt gick till. Tyvärr tyckte jag inte det kändes så bra som det brukar göra när jag är ute på praktik, men kanske blir bättre under veckan.