Strand kök och bar

Då var det sista dagen på praktiken då! Idag fick jag göra lite mer än det vanliga, jag fick även hjälpa till lite i köket med att fylla kycklingfileer och lägga upp några desserter. 
Så nu funderar jag på att vara där någon vecka nästa praktik också, för då kanske jag kan få sommarjobb där i sommar! :) 

Strand kök och bar

Då var de en ny vecka igen då, idag började jag klockan 8, för jag skulle vara med Emma och räkna pengar och beställde växel, för hon vill att jag ska vara med och se så mycket som möjligt! Och det är ju bra om jag kanske får sommarjobb eller nå där senare. Sen fick jag förbereda allt inför lunchen.
Denna vecka är jag ledig tisdag, fredag för jag ska vara där lördag, söndag så jag får se hur de går till på helgerna också, och de ska faktiskt bli kul! :)


Strand kök och bar

Då har man varit på strand kök och bar i två dagar, igår jobbade jag mellan 9.30 till 15.00, och idag jobbade jag mellan 11.00 och 21.00. Jag har varit i Serveringen och kommer vara där båda veckorna. Jag har än så länge mest hjälpt till där det har behövts och sätt hur allt går till, jag har tex gått ut med beställningar, plockat in disk, tagit upp några dessert beställningar, vikt servetter, fyllt på med grejer under lunchen osv. 

Sasta

Då var de sista dagen på Sasta, riktigt tråkigt eftersom de som jobbade där var jätte trevliga och roliga, trivdes med andra ord väldigt bra! Och det var nu man viste hur de mesta skulle vara och så.. Men men får väl se om jag åker dit på praktik nästa gång också, för de frågade även om jag ville de. 
Idag fick jag också göra en massa olika, så som: majssoppa, flera olika röror, kladdkaka, kärleksmums, paj och hjälpa till med en massa andra grejer! Men nu var denna vecka slut som sagt, och på måndag blir de strand! 

Sasta

Tjo, idag har det varit en toppen dag, både på praktiken och efter! Idag fick jag göra en vegetarisk lasagne som vi gjorde i skolan förut, så jag fick gå och köpa de grejer jag behövde som de inte hade sen var de bara att sätta igång, sen gjorde jag köttfärssås på 10 kg köttfärs, spiskummin biffar, citronglasyr, kladdkaka och så hjälpte jag till med en hel del andra små saker också! Men i morgon är det sista dagen, tråkigt.. för jag har trivits riktigt bra, och hade definetivt kunna tänka mig jobba där! För jag tycker det är mysigt med både cafe och mat, eftersom jag även gillar att baka. 

Sasta

Skrev inget igår på grund av att jag inte gjorde så mycket mer än att rulla köttfärsbiffar och göra en senapsvinegrät, sen så diskade jag mest och serverade. Men idag har jag däremot gjort fler saker, så som: lagt ihop lasagne, marinerat kyckling, gjort kycklingspett, chokladbollar, hommus, coleslaw, skärt grönsaker till en soppa och hjälpt Lena lite med att dekorera en smörgåstårta. Och i morgon ska jag förmodligen göra en sån där vegetarisk lasagne som vi gjorde i skolan förut, för jag började prata om att vi gjort de i skolan och de tyckte de lät gott! Men snart är veckan slut, och det är tråkigt när man precis börjat lära känna alla bättre och vet vart saker ska vara osv, men det är väl så, hade ändå inte velat vara ifrån killen längre! 

Sasta

Då var men hemma eller jag hemma hos släkten efter första dagen på praktiken. Kändes som dagen gick väldigt fort, och jag fick göra en hel del grejer, så som: hommus, äppelkaka, kolakakor, filea lax, skära grönsaker, diska, gå ut med beställningar och plocka upp varor. Sasta var ett väldigt mysigt ställe och det var väldigt trevlig personal att arbeta med! 
Fick bli en bild från internet, men det ser ut sådär nu också, men får knäppa egna bilder senare i veckan. 

timthumb.php.jpg