Praktik dag 6

Idag fick jag först börja med att skära en massa grönsaker till morgondagens rätt (det är fortfarande italienska veckor). Sedan fick jag lägga lite dagens och koka en sockerlag och göra en baislika sorbet, och lite andra småsaker.
Idag jobbade jag mellan 8.00-16.00 och det är ungefär de tider jag jobbar varje dag, förutom på torsdag då jag ska jobba kväll. Jag tycker det är ett bra ställe med trevlig personal och mycket gäster. Sen blir det inte så mycket svinn för de kokar buljonger och fond. Men ibland blir det tyvärr väldigt mycket skärande för min del.. 


 



Praktik dag 5

Idag fick jag först en lista med lite saker jag skulle preppa, skära lite saker, baka av svamp med en parmesan och chili creme osv. Sen har jag stått i luckan och lagt dagens lunch var riktigt mycket folk idag!

Praktik dag 4

Idag har jag malt köttfärs, kokat polenta, haft i såser i skålar för att preppa för kvällen, skalat räkor och hjälpt till lite här och var. Men en väldigt lugn dag i köket även fast det var ganska mycket gäster.

Praktik dag 3

Började klockan 8.00 och slutade 16.15.
Idag har jag panerat och stekt all fisk till dagens lunch, som var ett recept från Paolo Robertos bok, så han var även där och gick runt och pratade med gästerna. Sen har jag bundit grissidor som jag fyllde med färska kryddor, rullade ihop och band ihop, och så har jag hjälpt till med lite små saker här och där. Rolig dag faktiskt!

Praktik dag 2

Idag började jag klockan 8.00 och slutade 16.30.
Idag har jag sorterat musslor, gjort palsternackschips och skurit grönsaker till olika italienska rätter. Allt jag har hållit på med idag har varit såna mängder så de har tagit sin tid.
I morgon ska jag dit och äta på kvällen men dem jag bor hos för en av dem fyller år, så det ska bli intressant att ha testat någon rätt innan jag ska jobba där någon kväll nästa vecka :)

Praktik dag 1

Idag började jag klockan 9 och då visade en som heter Jesper mig runt, sen har jag mest stått och hackat persilja, vitlök, chili, schalottenlök, salladslök och rödbeta. Gjort en dressing och tagit reda på kalvkinder som de hade tillagat under natten. Jag hoppas att jag får göra mer saker i morgon men personalen verkar väldigt trevliga iaf!
De har precis börjat med italienska veckor, så ska bli spännande att se vad har hittat på för rätter.