Praktik dag 8 och 9 Mora

I onsdags så var de väldigt lugnt, då fixade jag första med salladsbuffen sedan gjorde jag fröknäcke och skar pommes och lite små saker.
Idag var det sista dagen som också var lugn, idag gjorde jag hamburgare, en vaniljsås, en köttfärspaj till personalmat ikväll, creme caramel, skar pommes, vackat korv.
Fick väldigt bra omdömen och jag är riktigt nöjd med praktiken :)

Praktikdag 7 Mora

Idag började jag med att fixa salladsbuffen lite, sedan gjorde jag klart min tårta och fixade två kladdkakor med en glasyr. Sedan har jag bakat två filmjölkslimpor, småkakor med ingefära och kanel, fröknäcke och en variant av tatin. 
Bilder från dessa två veckor: 
 

Praktik dag 5 och 6 Mora

I lördags jobbade jag mellan 15.00 och 22.30. Då fick jag mest kolla hur det gick till och hjälpa till och lägga tallrikar.
Idag måndag jobbade jag 8.00 till 16.00 igen. Idag har jag fixat salladsbuffen, filéat plattfisk, bakat en tårtbotten, gjort en choklad creme och en citronmousse och lagt ihop tårtan, för att i morgon dekorera den. De har tydligen en tradition att fika tisdagen innan påsk och då tyckte Mats att vi kunde baka istället för att dem skulle köpa, som de brukar. Sen har jag skurit grönsaker till i morgon.

Praktik dag 3 och 4 Mora

onsdag: tog hand om salladsbuffen, bakade 2 kladdkakor, gjorde Wallenbergare.
torsdag: tagit hand om salladsbuffen, gjort pannkakssmet och stekt alla pannkakor till dagens, chokladparfait, gjort munksmet och rullat och satt in i frysen, sockerskruvar, gjorde mackor till receptionen och gjort maränger.
Jobbade mellan 8.00 till 16.00. I morgon (fredag) är jag ledig för jag ska vara där på lördag istället.

Praktik dag 1 och 2 i Mora

Jag har jobbat mellan 8.00-16.00 båda dagarna.
I måndags gjorde jag kroppkakor med en kräft fyllning och vårrullar och skar lite grönsaker till salladsbuffen.
Idag fick jag först bestämma vad vi skulle ha för tillbehör till kycklingen som skulle vara dagens. Så jag gjorde en varm quinoa sallad med paprika och squash och en kall citroncreme. Sen har jag bakat jätte enkla småkakor, kladdkaka och bröd. Gjort en havtornscurd och sockerflarn.
Har varit två bra dagar!

Praktik dag 9 och 10

I torsdags började jag klockan 14.30 och slutade klockan 22.00.
Jag fick vara med i kallskänken och lägga rätter, det var fullsatt men alla kom nästan samtidigt så först var de mycket att göra sen blev de ganska lugnt.
Idag fredag har jag skurit mycket saker igen, vacat vildsvinskarre, gjort creme brulee smet och pannkakssmet osv.
Fick höra att jag var topp 3 praktikant, så de var kul :)

Lite små saker

* Det är två som jobbar här som kommer ifrån Mora.
* Det finns två Urban Deli ett här i på nytorget som jag är på och ett i Sickla, och det i Sickla ska tydligen vara större för vi får aioli och egengjord korv därifrån.
* Dem har kylar och frysar nere, så man måste tänka på morgonen vad man kommer behöva använda under dagen så man slipper ta hissen upp och ner hela tiden. Så har dem en kyl uppe som man ställer allt i.
* De har städpersonal som är här och städar köket och restaurangen på kvällarna/nätterna, så dem behöver bara spola av golvet och torka bänkarna lite mellan lunch och "middag" sen på kvällen behöver dem bara plocka undan sina grejer och maten sen kommer städpersonalen och städar resten.

Praktik dag 8

Idag började jag med att göra en tårta till personalen, sedan har jag lagt några dagens, marinerat kyckling och vacat de, skurit lite citron och tomat och hjälpt till lite här och var. 
Varje morgon 7.40 ca äter vi i personalen frukost tillsammans och pratar lite om vad vi ska göra under dagen, och bara har de trevligt tillsammans.
Denna tårta gjorde jag lite fort, vanlig sockerkaksbotten med egengjord vaniljkräm, chokladkräm och hallon fyllning. 
Förra veckans lunch meny.
Denna veckas lunch meny.
 

Praktik dag 7

Idag har jag mest stått och skurit en massa saker och gjort krutonger.