Praktik dag 8 och 9 Mora
Idag var det sista dagen som också var lugn, idag gjorde jag hamburgare, en vaniljsås, en köttfärspaj till personalmat ikväll, creme caramel, skar pommes, vackat korv.
Fick väldigt bra omdömen och jag är riktigt nöjd med praktiken :)
Praktikdag 7 Mora
Idag började jag med att fixa salladsbuffen lite, sedan gjorde jag klart min tårta och fixade två kladdkakor med en glasyr. Sedan har jag bakat två filmjölkslimpor, småkakor med ingefära och kanel, fröknäcke och en variant av tatin.
Bilder från dessa två veckor:
Bilder från dessa två veckor:






Praktik dag 5 och 6 Mora
Idag måndag jobbade jag 8.00 till 16.00 igen. Idag har jag fixat salladsbuffen, filéat plattfisk, bakat en tårtbotten, gjort en choklad creme och en citronmousse och lagt ihop tårtan, för att i morgon dekorera den. De har tydligen en tradition att fika tisdagen innan påsk och då tyckte Mats att vi kunde baka istället för att dem skulle köpa, som de brukar. Sen har jag skurit grönsaker till i morgon.
Praktik dag 3 och 4 Mora
torsdag: tagit hand om salladsbuffen, gjort pannkakssmet och stekt alla pannkakor till dagens, chokladparfait, gjort munksmet och rullat och satt in i frysen, sockerskruvar, gjorde mackor till receptionen och gjort maränger.
Jobbade mellan 8.00 till 16.00. I morgon (fredag) är jag ledig för jag ska vara där på lördag istället.
Praktik dag 1 och 2 i Mora
I måndags gjorde jag kroppkakor med en kräft fyllning och vårrullar och skar lite grönsaker till salladsbuffen.
Idag fick jag först bestämma vad vi skulle ha för tillbehör till kycklingen som skulle vara dagens. Så jag gjorde en varm quinoa sallad med paprika och squash och en kall citroncreme. Sen har jag bakat jätte enkla småkakor, kladdkaka och bröd. Gjort en havtornscurd och sockerflarn.
Har varit två bra dagar!
Praktik dag 9 och 10
Jag fick vara med i kallskänken och lägga rätter, det var fullsatt men alla kom nästan samtidigt så först var de mycket att göra sen blev de ganska lugnt.
Idag fredag har jag skurit mycket saker igen, vacat vildsvinskarre, gjort creme brulee smet och pannkakssmet osv.
Fick höra att jag var topp 3 praktikant, så de var kul :)
Lite små saker
* Det finns två Urban Deli ett här i på nytorget som jag är på och ett i Sickla, och det i Sickla ska tydligen vara större för vi får aioli och egengjord korv därifrån.
* Dem har kylar och frysar nere, så man måste tänka på morgonen vad man kommer behöva använda under dagen så man slipper ta hissen upp och ner hela tiden. Så har dem en kyl uppe som man ställer allt i.
* De har städpersonal som är här och städar köket och restaurangen på kvällarna/nätterna, så dem behöver bara spola av golvet och torka bänkarna lite mellan lunch och "middag" sen på kvällen behöver dem bara plocka undan sina grejer och maten sen kommer städpersonalen och städar resten.
Praktik dag 8
Idag började jag med att göra en tårta till personalen, sedan har jag lagt några dagens, marinerat kyckling och vacat de, skurit lite citron och tomat och hjälpt till lite här och var.

Varje morgon 7.40 ca äter vi i personalen frukost tillsammans och pratar lite om vad vi ska göra under dagen, och bara har de trevligt tillsammans.

Denna tårta gjorde jag lite fort, vanlig sockerkaksbotten med egengjord vaniljkräm, chokladkräm och hallon fyllning.

Förra veckans lunch meny.

Denna veckas lunch meny.
Praktik dag 7
Praktik dag 6
Idag fick jag först börja med att skära en massa grönsaker till morgondagens rätt (det är fortfarande italienska veckor). Sedan fick jag lägga lite dagens och koka en sockerlag och göra en baislika sorbet, och lite andra småsaker.
Idag jobbade jag mellan 8.00-16.00 och det är ungefär de tider jag jobbar varje dag, förutom på torsdag då jag ska jobba kväll. Jag tycker det är ett bra ställe med trevlig personal och mycket gäster. Sen blir det inte så mycket svinn för de kokar buljonger och fond. Men ibland blir det tyvärr väldigt mycket skärande för min del..
Idag jobbade jag mellan 8.00-16.00 och det är ungefär de tider jag jobbar varje dag, förutom på torsdag då jag ska jobba kväll. Jag tycker det är ett bra ställe med trevlig personal och mycket gäster. Sen blir det inte så mycket svinn för de kokar buljonger och fond. Men ibland blir det tyvärr väldigt mycket skärande för min del..

Praktik dag 5
Praktik dag 4
Praktik dag 3
Idag har jag panerat och stekt all fisk till dagens lunch, som var ett recept från Paolo Robertos bok, så han var även där och gick runt och pratade med gästerna. Sen har jag bundit grissidor som jag fyllde med färska kryddor, rullade ihop och band ihop, och så har jag hjälpt till med lite små saker här och där. Rolig dag faktiskt!
Praktik dag 2
Idag har jag sorterat musslor, gjort palsternackschips och skurit grönsaker till olika italienska rätter. Allt jag har hållit på med idag har varit såna mängder så de har tagit sin tid.
I morgon ska jag dit och äta på kvällen men dem jag bor hos för en av dem fyller år, så det ska bli intressant att ha testat någon rätt innan jag ska jobba där någon kväll nästa vecka :)
Praktik dag 1
De har precis börjat med italienska veckor, så ska bli spännande att se vad har hittat på för rätter.
Fryksås


Fryksås
Ej något julbord idag.
Jobbat mellan 11.00-20.30 idag men jag går hemifråm 9.30 och var hemma ca 21.30
Torsdag: Kokat tomtegröt till ris ala malta, skivat julskinka, lagt äggfat, och lagt upp massa sillar och olika laxar och haft fullt upp med saker runt julbordet!
Jobbat mellan 11.00-22.00 men var ju inte hemma förrän 23.00 så blir långa men lärorika dagar! :)
Siggesta gård
Sen fyllde Ulrik i pärmen sen var jag med i Delin lite. Jobbade mellan 8.30 och 17.20


Siggesta Gård
Jag har gjort 6 st typ kladdkaka med glasyr, kokat fikon och pepparkaks chutney (marmelad) och paketerat de, paketerat musli och satt på enkäter och gjort choklad macarons som jag ska sätta ihop imorgon med en saffrans creme. Sen har jag varit ut och kollat på deras fantastiska julbord! Och lokalen är så oerhört fin och mysig så kunde inte bli bättre!



Siggesta gård
Siggesta gård består av restaurangen, delin, godis butik, minigolf, fotbollsgolf, klätterbana, små djur, konferanshus, cafe och en massa annat!
Alexander och Ulrik från kniven mot strupen jobbar även där.
Mina tider:
mån, tis, ons 8.30-15.50
torsdag 11.00- 19.00 eller 20.00 för jag ska vara med på julbordet.
fredag förmodligen 8.30-15.50
Skriver menyn på alla dagens vi haft och ska ha denna vecka i morgon :)

